O pracovním záchvatu a setkání s rybáři v koupelně.

* čtvrtek, 7. dubna 2016  *

.

Dnes jsem měl po ránu nějakou pracovní náladu… Nejsem nemocnej?

.

„Halda železného šrotu na parkovišti“:

DSC_0001

.

A tak jsem se s předstihem pustil do brigádičkového úklidu těch věcí, o kterých se mluvilo na kruhu. Tedy nejprve jsem se popral s haldou železného odpadu na parkovišti a odvláčel ho za stodolu.

.

„Abraka dabra!… a halda šrotu za stodolou“:

DSC_0004

.

A pak jsem odvozil k cirkulárce zbytek té hromady dřeva, co byla na louce. No hned to tady vypadá krásněji.

.

„Je libo zaparkovat?“:

DSC_0006

.

Još mi v tom celkem vzorně pomáhal, tím že se motal kolem mě a kolem Darliny a Cheera v kotci. Zdá se že pochopil, že když je s pracujícím páníčkem na mlejně, tak se nemá nikam vzdalovat.

.

„Kolečko ke kolečku…“:

DSC_0009

.

Není divu, že taková stachanovská aktivita mě unavila natolik, že jsem si pak musel hodit malého šlofíčka.

.

„Když se prkno k pařezu přiloží… najednou je tu poslední kolečko“:

DSC_0010

.

Po hlubinné relaxaci jsme s Yossarianem vyrazili na tradiční cyklovenčení k vodní nádrži u Kovár. U té tentokrát byla partička rybářů… sic! Tím se vysvětluje ten ještě doutnající ohníček na divném místě, který jsme tu našli minule.

.

„A máme čistý stůl…, tedy louku“:

DSC_0013

.

Prohodil jsem s nimi pár žoviálních slov. A prej tu na potoce opravdu ryby jsou, dokonce i pstruzi a raci! Já ale v koupelně ještě žádného nepotkal. Ale v tom případě v tom potoce zas tak špinavá voda snad nebude…

.

„Z cyklovenčení“:

eDSC_0001

.

No a pak jsem vyrazil do háku a Joše jsem tedy poprvé nechal na volno v jeho již dokončeném kotci. Tak jsem na něj zvědavej… Sakra!, ještě před tím jsem mu chtěl obtáhnout to telefonní číslo na obojku a pak na to zapomněl. Tak doufám, že nikam nezdrhne.

.
„Rozcestník bez pocestníka“:

eDSC_0002

.

Uvažoval jsem i o tom, že bych zároveň také poprvé vyrazil do háku na kole. Ovšem odradila mě deštivá předpověď počasí. Nakonec ale večer  nepršelo, respektive jen 6 kapek na metr čtvereční. A navzdory předpovědi nepršelo ani druhý den ráno. Takže jsem si nadával do zemanů, že jsem se nechal nachytat. To jsem ale ovčáček!

 .

háku jsem pak v bedně zčouhnul fotbal:

 

Villarreal – Sparta 2:1

 

Hned v úvodu zápasu přišla hustá minela brankáře Bičíka-Pičíka, který tak dlouho otálel s odkopem, až mu do něj „forčekující“ útočník vložil nohu a jeho výkop skončil v jeho vlastní brance. Následovala drtivá převaha španělského týmu, s tunou vyložených loženek, ale… Pičíkovi se dařilo svou úvodní vloudilku bohatě odčiňovat a chytil několik tutovek. Doslova čaroval, jak Kalousek s rozpočtem a jeho branka zůstávala prázdná, jak státní pokladna. A na konci poločasu, už v nastaveném čase, z první kloudné šance, respektive tuším že  z vůbec prvního rohu Spařky v zápase, matláci z Letný vyrovnali!  Fotbal nemá logiku!

.

„Bičík – pičík, vteřinu před tím, než buzarem dopraví míč do své sítě 😛 „:

Bičík pičík

.

V druhé půli se pak hra Spařky výrazně zvedla. A paradoxně možná právě proto, že začali hrát se Španěly vyrovnanější partii, tak dostali gól na 2:1. A tak se pak zase stáhli před vlastní pokutové území a úporně bránili. V závěru opět rozpoutali Vi(d)llarrealáci drtivý tlak, ale nic z něj nevytěžili. Takže si sParta odváží na Letnou nadějný výsledek do odvety. Bohužel si ale také zpátky odváží dost rozsáhlý lazaret + hráče karbaníky, kteří nebudou moci v odvetě kvůli žlutým kartám hrát, takže… Takže asi za Spartu bude muset nastoupit půlka juniorky.

.

.

.

Funny foto na dobrou moč –

„Mám rád holky co dodržujou pravidla…“:

12803228_1648650982053718_51777264577f28549330_n

Napsat komentář